Omgeving van Zoutelande

Wat kunt u verder nog doen in de omgeving van Zoutelande?

Zoals u al heeft kunnen lezen, hoeft u zich niet te vervelen, wanneer u verblijft in appartement Dunes tijdens uw vakantie in Zoutelande. Maar ook de omgeving van Zoutelande heeft veel te bieden.

Voor ieder wat wils

Voor zowel jong als oud en het gehele gezin zijn er tal van mogelijkheden. Verschillende steden en omliggende dorpen zijn te bereiken met de fiets via mooie fietsroutes. Maar wanneer u liever met de auto op pad gaat, is dit ook geen probleem. Overal zijn (betaalde) parkeermogelijkheden.

Fietsen in de omgeving van Zoutelande

Vanuit Zoutelande kunt u eenvoudig een aantal leuke fietstochten maken. Een bekende fiets & autoroute is een ‘rondje Walcheren’. Een rondje zou kunnen zijn Zoutelande – Westkapelle – Domburg – Vrouwenpolder – Veere – Middelburg – Zoutelande. De grootste ronde is als ook over Vlissingen gereden wordt. De afstand van de grootste ronde is ongeveer 60 km. Maar u hoeft natuurlijk niet direct een hele grote ronde te fietsen. Er zijn tal van fietsroutes vanuit Zoutelande met verschillende afstanden, waarbij u in de omliggende dorpen kunt uitrusten en wat kunt eten en drinken.

Een uitstapje naar Middelburg

De historische binnenstad van de hoofdstad Middelburg telt meer dan 1000 rijksmonumenten. Toeristische hoogtepunten zijn de abdij en het oude stadhuis op de Markt. Niet te missen in Middelburg is de Lange Jan, welke midden in het historische centrum staat. De toren is 90,5 meter hoog en één van de populairste attracties in Middelburg. De toren kan namelijk tot ongeveer de helft beklommen worden. De 207 treden leiden u naar een plateau wat opengesteld is voor het publiek. Vanaf dit plateau heeft u een prachtig zicht over de stad en zijn omgeving. Bij helder weer kunt u zelfs de verschillende eilanden die bij Zeeland horen zien liggen.

Tevens is het in de zomermaanden mogelijk een rondvaart te maken door het historische centrum van Middelburg. En wie van winkelen houdt, zit hier helemaal goed, want u vindt er genoeg (kleding) winkels in het centrum. En ook hier wordt aan de inwendige mens gedacht, want op en rond de markt vindt u vele terrassen en restaurants.

Bezoekje aan Veere

Wanneer u in Zoutelande op vakantie bent is een bezoekje aan het historische Veere ook zeker een aanrader. Ook is dit een leuke fietsroute van Zoutelande naar Veere, maar uiteraard kunt u ook met de auto deze toeristenstad aan het Veerse Meer bezoeken. Het mooie centrum van Veere is een bezienswaardigheid op zich, met zijn schattige historische huizen, mooie kleine jachthaven en smalle straatjes. Daarnaast kunt u ook hier heerlijk eten en drinken. En als wij u nog iets mogen aanraden als u hier bent, is zeker een bezoekje te brengen aan “Oma’s Snoepwinkeltje”. Hier vindt u 101 verschillende soorten ouderwets snoep. Wij kunnen ons niet voorstellen dat u hier zonder iets lekkers weer terug naar buiten stapt.

Mini Mundi

Bent u met jonge kinderen op vakantie in Zoutelande? Dan is Mini Mundi in Middelburg één van de activiteiten voor kinderen in Zeeland om u een paar uurtjes te vermaken. Met een indoorspeeltuin, buitenspeeltuin en een klein attractiepark met een treintje, schommelboot en kinderachtbaan bent u hier wel even zoet. Er is ook een soort Madurodam, maar dan alleen over het Zeeuwse eiland Walcheren (Miniatuur Walcheren). Mini Mundi maakt deel uit van Vrijetijdspark ZEP Middelburg. U vindt hier ook nog een escaperoom, adventuregolf en bowling. Het park ligt net buiten het centrum, maar is prima te combineren met een bezoek aan de historische stad  Middelburg. Op de website van ZEP vindt u alle informatie.

Naar de website

Terra Maris

Terra Maris is hét natuurmuseum van Zeeland. Op een interactieve manier komt u hier alles te weten over het Zeeuwse landschap en de natuur. Het museum ligt tussen Domburg en Oostkapelle, in natuurgebied De Manteling en is gevestigd in de oude orangerie van Kasteel Westhove. Het museum staat bekend om de vele  kindvriendelijke activiteiten, check dus zeker de agenda op de website voor u gaat! Leer zelf papier maken, ga op pad met een bioloog of ga strandjutten op het nabijgelegen strand.

Tip: combineer een bezoek aan Terra Maris met een wandeling door de duinen en bossen van dit gebied of een bezoekje aan historische badplaats Domburg!

Naar de website

Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans op Schouwen-Duiveland is een educatief attractiepark. Hier leert u alles over het water waar Zeeland zo bekend om is. Beleef hoe het voelt om in een orkaan te belanden in de windsimulator en duik in de onderwaterwereld van de Oosterschelde in het aquarium. Ook vindt u er een interactieve waterspeeltuin voor jonge kinderen. Vanaf het park vertrekt ook een rondvaartboot, die u vanaf het water de Deltawerken laat zien. Oudere kinderen en volwassenen raden we aan ook een kijkje te nemen bij de Delta Experience, waar u in een 4D animatie middenin de Watersnoodramp van 1953 belandt en ervaart hoe het was toen de dijken braken. De  openingstijden en entreeprijzen van Deltapark Neeltje Jans verschillen per seizoen, raadpleeg daarom altijd de website voor u gaat.

Naar de website

Pannenkoek- en speelboerderij Molen de Jonge Johannes

De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken in de speeltuin. Klauteren op de klim- en glijvulkaan, springen op het mega springkussen, lekker spelen in de zandbak, in de waterspeelplaats, op de glijbaan of op één van de draai-elementen. Speel ook eens een rondje met het hele gezin op de 18 holes geheel gerenoveerde mini-golfbaan. Rij op de politiescooter of spring een gat in de lucht op de Trampoline. (Scooter en Trampoline zijn betaalde attracties).

De molen staat open om even binnen te kijken en terwijl de kinderen spelen, kunt u toezicht houden met een heerlijke versnapering vanaf het terras of vanuit het restaurant. Voor openingstijden en meer informatie neemt u het beste een kijkje op de website.

Naar de website

Nog veel meer te beleven in de omgeving van Zoutelande

Bovengenoemde mogelijkheden zijn eigenlijk nog maar een klein aantal opties van wat u kunt zien en ondernemen in de omgeving van Zoutelande. Er is namelijk nog veel meer, waardoor u zich zeker niet zult vervelen tijdens uw vakantie.

Verblijft u in appartement Dunes en heeft u vragen over Zoutelande, de omgeving of bezienswaardigheden? Stel uw vragen gerust, wij vertellen u graag meer.

Appartement Dunes in Zoutelande huren

Heeft u interesse in een vakantie in Zoutelande in appartement Dunes? Kijk dan bij beschikbaarheid wanneer het appartement vrij is. Voor aanvragen en aanvullende informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bekijk de beschikbaarheid Neem contact op